ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Ακτοπλοΐα

Η Θύμαινα συνδέεται ακτοπλοϊκά μόνο με Φούρνους, Ικαρία και Σάμο. Όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί λοιπόν την Θύμαινα θα πρέπει πρώτα να προσεγγίσει ένα από τα παραπάνω νησιά.


Α) Τα δρομολόγια του επιβατικού ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ που συνδέει καθημερινά με δύο δρομολόγια την Θύμαινα με τους Φούρνους φαίνονται παρακάτω.

Β) Τα δρομολόγια του επιβατικού ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ που συνδέουν την Θύμαινα με Φούρνους, Ικαρία και Σάμο φαίνονται παρακάτω:

Γ) Υπάρχει επίσης το θαλάσσιο ταξί ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ το οποίο εκτελεί δρομολόγια στις παραλίες του νησιού αλλά και στα γύρω νησιά.


Οδικό Δίκτυο

Υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος περίπου 2 χιλιομέτρων που ξεκινάει από το λιμάνι της Θύμαινας και καταλήγει στην  Κεραμιδού καθώς και δύο ακόμα αγροτικοί δρόμοι που πηγαίνουν στις περιοχές «Κάμπος» και στους όρμους «Άγιος Νικόλας» και «Ψιλή άμμος».

Το μεταφορικό μέσο δεν είναι απαραίτητο αφού το οδικό δίκτυο είναι μικρό και οι αποστάσεις μπορούν να γίνουν με τα πόδια.

Ενδεικτικοί χρόνοι μετακίνησης με τα πόδια

Θύμαινα – Κεραμιδού 20 λεπτά.

Θύμαινα – Αγιος Νικόλας 55 λεπτά

Θύμαινα – Κάμπος 15 λεπτά

Στην Θύμαινα δεν υπάρχει επίχειρηση ενοίκιασης αυτοκινήτων ή μοτοποδηλάτων.

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταφέρει δικό του ή ενοικιαζόμενο όχημα στην Θύμαινα με το επιβατικό ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ σχεδόν καθημερινά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό προτείνεται να έρθει πρώτα σε επαφή με το τοπικό  πρακτορείο Fournoi Travel (2275051019) για κράτηση εισιτηρίου.

ΔΙΑΜΟΝΗ >