ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Θύμαινα παρά την μικρή έκταση της έχει αρκετά όμορφα αξιοθέατα και σημεία ιστορικής σημασίας συνδεδεμένα με την ζωή των Θυμαινιωτών. Μάντρες που συγκέντρωνταν τα ζώα και τυροκομούσαν, φυσικές πηγές νερού και πηγάδια, παλιές πετρόχτιστες αναβαθμίδες  μάρτυρες μιας εύφορης γης και της αγροτικής ζωής του τόπου τα παλιότερα χρόνια αλλά και μονοπάτια που εδώ και αιώνες οδηγούν Θυμαινιώτες και επισκέπτες αυτού του μικρού νησιού σε σημεία με μεγάλο υψόμετρο με επιβλητική θέα στο Αιγαίο μέχρι σε παράκτιους κρυμμένους όρμους που κατα το παρελθόν αποτέλεσαν κρησφύγετο κουρσάρικών πλοίων.

Πέρα λοιπόν απο τους δύο οικισμούς αξίζει να περιπλανηθείτε και να επισκεφτείτε τον υπήνεμο κόλπο του Αγίου Νικολάου, την ιστορική πηγή της Βαγιάς που πρόσφατα άρχισε η αναστήλωση της, το πηγάδι στο Καριώτικο με το δροσερό πόσιμο νερό, το κρυμμένο Κλεφτολίμανο με την μικροσκοπική παραλία, την κορυφή του Πάπα με την εντυπωσιακή θέα, τον γέρικο πλάτανο στην πλατεία του νησιού, την εκκλησία του Σταυρού με το φιλότεχνα σκαλισμένο ξύλινο τέμπλο, τα παλιά μονοπάτια του νησιού που καταλήγουν σε διάφορες τοποθεσίες και όπου αλλού σας καλέσει το ένστικτο σας.

Μην διστάσετε να ρωτήσετε τους φιλόξενους Θυμαινιώτες για τις ιστορικές πληροφορίες του κάθε σημείου καθώς και οδηγίες για την μετάβαση σας σε καθένα απο αυτά. Η Θύμαινα είναι ένα μέρος όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βιώσει σε απόλυτο βαθμό το αίσθημα της εξερεύνησης και της περιπλάνησης σε έναν τόπο που δείχνει αμετάβλητος στο πέρασμα των χρόνων κάνοντας τον να νιώθει ότι πραγματικά η περιπλάνηση του αυτή είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν.

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ >