ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΥΜΑΙΝΑΣ”

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου Κολυμβητικού Μαραθώνιου “Ο Γύρος της Θύμαινας”:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ος ΓΥΡΟΣ ΘΥΜΑΙΝΑΣ

2.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-5ος ΓΥΡΟΣ ΘΥΜΑΙΝΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠ.ΔΗΛΩΣΗ 5ος ΓΥΡΟΣ ΘΥΜΑΙΝΑΣ

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο Γύρος της Θύμαινας” είναι ένας αθλητικός θεσμός που λαμβάνει χώρα στην ακριτική Θύμαινα. Οι αθλητές κολυμπούν μια εκλπηκτική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με εναλλασόμενα υποβρύχια τοπία από κοφτά βαθιά νερά σε απόκρημνους κάβους, περάσματα απο στενούς διαύλους που δημιουργούνται με τις γύρω βραχονησίδες, πρασινογάλαγα ρηχά νερά σε αμμουδερούς κόλπους μέχρι κολύμπι πάνω απο βυθισμένα αρχαία ναυάγια.

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο γύρος της Θύμαινας” διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2017 απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία και τον Δήμο Φούρνων Κορσεών και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αθλητές απο όλη την Ελλάδα αλλά και απο το εξωτερικό ήρθαν και κολύμπησαν στα πεντακάθαρα νερά της ακτογραμμής της Θύμαινας υπό την συνοδεία παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών στα οποία υπήρχαν οι συνοδοί των   αθλητών με ντόπιους καπετάνιους-αλιείς.

Ο αγώνας ξεκινάει με υποδοχή των αθλητών στον όρμο κάτω απο τον οικισμό της Θύμαινας και επιβίβαση των αθλητών στο σκάφος συνοδείας. Ο κάθε αθλητής συνοδευεται απο διαφορετικό σκάφος, το οποίο είναι κάποιο απο τα πολλά παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη του νησιού. Υπάρχει ταχύπλοο σκάφος ασφαλείας και άλλα δύο επιβατικά σκάφη που μεταφέρουν επισήμους και θεατές για να παρακολουθούν τον αγώνα σε όλη την εξέλιξη του. Σε ολη την διάρκεια του αγώνα υπάρχει ιατρική κάλυψη καθώς και απολύτη συνεργάσια με το Λιμενικό για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος πιθανόν προκύψει.

Μετα τον τερματισμό και τις θερμότατες υποδοχές απο τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού ακολουθεί γεύμα με ντόπιους μεζέδες και απονομές στους αθλητές, στους χορηγούς και στους υποστηρικτές του θεσμού. Το γεύμα και τις απονομές ακολουθεί μουσική και χορός μέχρι τελικής πτώσεως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που στην Ελλάδα που ορίστηκε ως διαδρομή γύρος ενός ελληνικού νησιού. Η ιδιαιτερότητα αυτή σε συνδυασμό με τα μαγευτικά νερά, την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία των κατοίκων της Θύμαινας συντέλεσαν στην αναγνώριση του αγώνα από τους ίδιους τους αθλητές ως μια από τις καλύτερες διοργανώσεις του είδους και την καθιέρωση του Γύρου της Θύμαινας σε αθλητικό θεσμό.

Δείτε το βίντεο από τον 2ο Γύρο της Θύμαινας εδώ:

Σας περιμένουμε όλους στον επόμενο Γύρο της Θύμαινας!

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΘΥΜΑΙΝΑΣ >