Το έργο μας

Το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θύμαινας απο το 2015 που ιδρύθηκε φαίνεται συνοπτικά παρακάτω:

-Αναβίωσαμε το καλοκαιρινό πανηγύρι της Θύμαινας το οποίο είχε χαθεί απο το 1995. Πλέον κάθε καλοκαίρι, στις αρχές του Αυγούστου η Θύμαινα δέχεται εκαντοντάδες επισκέπτες απο τα γύρω νησιά για να γευτούν τοπικές γεύσεις και σπιτικό κρασί και να διασκεδάσουν χορεύοντας μέχρι το πρωί ακούγοντας ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

-Διοργανώσαμε τον 1ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο “Ο γύρος της Θύμαινας” όπου αθλητές απο όλη την Ελλάδα ήρθαν και κολύμπησαν μια μαραθώνια διαδρομή υπό την συνοδεία παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών του νησιού. Πλέον ο αγώνας αυτός καθιερώθηκε και εδραιώθηκε ως αθλητικός θεσμός που θα λαμβάνει χώρα στην Θύμαινα κάθε χρόνο.

-Αναστήλωση της πηγή της Βαγιάς, ένα ιστορικό μνημείο της Θύμαινας, που με τα χρόνια είχε υποστεί τεράστια καταστροφή.

-Σε συνεργάσια με μια ομάδα εθελοντών του ορειβατικού συλλόγου “Βριλλησος” καταγράφηκαν, καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν δυο μεγάλα μονοπάτια του νησιού.

-Διοργανώθηκαν εθελοντικοί καθαρισμοί παραλιών και δενδροφυτεύσεις με την συμμετοχή κατοίκων, μαθητών και επισκεπτών.

-Η δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας με σκοπό την προβολή της Θύμαινας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

-Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, καταγραφής ιστορικών στοιχείων και διάσωσης αυτών, έκδοση ημερολογίων και πολλες ακόμα ενέργειες με στόχο να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του Συλλόγου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΥΜΑΙΝΑΣ” >